direct contact 0519 29 23 03

Nieuws

Stempelpost Oldtimers bij Stellema

 

Zaterdag 1 juni is de officiële stempelpost van de Elfsteden Oldtimer Rally in Dokkum bij Autobedrijf Stellema. Op het terrein aan de Rondweg (West) is een gezellig evenement georganiseerd voor de deelnemers en de toeschouwers.

 

Oldtimer Rally in Friesland

Sinds 1984 wordt deze Elfsteden Oldtimer Rally al georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa. Ongeveer 420 oude auto’s en 170 oude motoren, allen met een bouwjaar vóór 1949, uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Duitsland rijden op deze dag langs de elf steden van Fryslân.

 

Autobedrijf Stellema

Voorgaande jaren was de stempelpost voor de Oldtimers in het centrum van Dokkum op de Markt. Tijdens de verbouwing van De Markt is de stempelpost eenmalig naar De Helling verhuisd en deze editie is de officiële stempelpost bij Stellema. Reden genoeg voor het organiseren van een gezellig evenement. De deelnemers kunnen hun stempel tussen 10.00u en 13.30u krijgen op het terrein van Stellema. Hier is ook gelegenheid om te tanken en er staan monteurs klaar om te helpen in het geval van calamiteiten.

 

Evenement voor deelneemers en toeschouwers

Bovendien kunnen de deelnemers en de fans van mooie oude auto’s genieten van koffie en livemuziek. Verder is er een barbecue spektakel: Jan de Bruin van ‘Meat de BBQ’ komt op een grote smoker met veel rook, vlees bereiden voor de liefhebbers.

 

Na de stempelpost rijden de Oldtimers via het centrum van Dokkum richting Holwerd weer verder om de ruim 200 kilometer lange tocht door Fryslân te voltooien.

 

Autobedrijf Stellema: Rondweg-West 160, Dokkum.